Welkom bij trimsalon New Look
Welkom bij trimsalon New Look
Welkom bij trimsalon New Look

Wat doen wij

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kortharige honden en kruisingen kunnen enorm verharen. Trimmen is het scheren, knippen, uitdunnen, plukken, ontwollen, wassen, kammen en/of borstelen van uw hond. Welke behandeling uw hond krijgt is afhankelijk van de soort vacht die uw hond heeft. Bij elke trimbehandeling worden de nagels geknipt en de oren nagekeken en indien nodig schoongemaakt en/of leeggeplukt. 

Knippen en scheren
Door middel van een schaar of een tondeuse wordt de vacht ingekort.  

Uitdunnen
Voor het uitdunnen van de vacht wordt gebruik gemaakt van een effileerschaar. Deze heeft aan één of beide zijden een getand blad. Hiermee wordt de lengte van de vacht ingekort en waar nodig uitgedund zonder dat er een duidelijke kniplijn te zien is. Deze techniek wordt o.a. toegepast op Spaniels, Retrievers en Setters maar ook bij de Maltezer, Yorkshire terrier en de Shih Tzu.

Plukken
Plukken is het met de hand of met een trimmes verwijderen van de bovenste dode haarlaag, zodat de nieuwe vacht zich optimaal kan ontwikkelen. Deze haarlaag valt niet vanzelf uit. Ruwharige honden zoals bijvoorbeeld de Cairn terrier, Border terrier en de ruwharige Jack Russel en Teckel worden geplukt.

Ontwollen
Ontwollen is het voor een deel verwijderen van de ondervacht. Hiermee wordt de hond sneller door zijn verharingsperiode geholpen. Enkele honden die ontwolt worden zijn de Berner Sennen, Newfoundlander, Golden Retriever en Duitse herder.

Puppy behandeling
U kunt al met uw puppy terecht vanaf 12 weken. Deze behandelingen zijn erg belangrijk om uw pup te laten wennen aan het trimmen. Een puppybehandeling bestaat uit wassen, föhnen, borstelen, kammen, het haar voor de ogen wegknippen en de nagels knippen. Het is echter wel van belang dat uw puppy al ingeënt is.