Puppybehandeling

Een puppybehandeling is erg belangrijk. Begin daar zo vroeg mogelijk mee zodat uw pup op een fijne manier kan wennen aan het trimmen. Dit kan al vanaf 12 weken. De beste tijd voor een puppybehandeling is tussen de 3-5 maanden. Het is wel van belang dat uw puppy al ingeënt is. Een puppybehandeling bestaat uit wassen, föhnen, borstelen, kammen, de nagels knippen en de ogen en oren reinigen. Indien nodig kan er ook al wat aan het hoofdje en de pootjes geknipt worden. 

Helaas komt het ook regelmatig voor dat honden pas voor het eerst komen als ze tussen de 8-12 maanden oud zijn. Op dat moment is het vaak noodzakelijk dat de hond getrimd wordt, met als gevolg dat de eerste kennismaking in de trimsalon gelijk een lange trimbehandeling is. Vaak zit de hond dan ook nog in zijn puberteit (dit is tussen de 6-12 maanden) wat het er niet makkelijker op maakt. Begin daarom op tijd.

Hoe werkt het?
Voor uw pup wil ik de eerste trimbehandeling zo ontspannen mogelijk maken. Daarom plan ik voldoende tijd in zodat alles op een rustige manier uitgevoerd kan worden. Voordat ik aan de trimbehandeling begin mag uw pup eerst even rondsnuffelen in de trimsalon. Uiteraard wordt er ook geknuffeld en horen er lekkere hondenkoekjes bij. De eerste ervaring moet natuurlijk wel leuk zijn! 

Wat kunt u zelf doen?
Wees er op tijd bij met de eerste puppybehandeling. Hoe vroeger u erbij bent hoe beter. Socialiseer uw pup goed. Laat hem aan allerlei situaties wennen en begin op jonge leeftijd met het wennen aan borstelen en kammen. Let op dat u wel het juiste materiaal gebruikt. U wilt natuurlijk niet de huid of vacht beschadigen. Ik ben altijd bereid u hierover advies te geven. Houdt de sessies kort als u uw pup laat wennen aan het borstelen en kammen. Oefen eerder een paar korte sessies dan één lange sessie. Houdt het leuk voor uw pup en beloon goed gedrag!