Uw hond trimmen

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Er zijn veel honden met (half)langhaar en dikke ondervachten. Het is logisch dat deze vachten meer onderhoud nodig hebben dan kortharige vachten. Als een vacht niet goed onderhouden wordt ontstaan er klitten of vilt, maar ook huidklachten en jeuk kunnen hierdoor veroorzaakt worden. Ondanks dat kortharige vachten makkelijker te onderhouden zijn zien we deze honden ook terug in de trimsalon. Want ook deze vachten kunnen enorm verharen.

Trimmen is het scheren, knippen, uitdunnen, plukken, ontwollen, wassen, borstelen en kammen van uw hond. Welke behandeling uw hond krijgt is afhankelijk van de soort vacht die uw hond heeft. Bij elke trimbehandeling worden ook de nagels geknipt.

Het belang van een puppybehandeling
Een puppybehandeling is erg belangrijk. Begin daar zo vroeg mogelijk mee zodat ze op een fijne manier kunnen wennen aan het trimmen. Dit kan al vanaf 12 weken. De beste tijd voor een puppybehandeling is tussen de 3-5 maanden. Een puppybehandeling bestaat uit wassen, föhnen, borstelen, kammen en de nagels knippen. Indien nodig kan er ook al wat aan het hoofdje en de pootjes geknipt worden. Het is wel van belang dat uw puppy al ingeënt is. 

Helaas komt het ook regelmatig voor dat honden pas voor het eerst komen als ze tussen de 8-12 maanden oud zijn. Op dat moment is het vaak noodzakelijk dat de hond getrimd wordt, met als gevolg dat de eerste kennismaking in de trimsalon gelijk een lange trimbehandeling is. Vaak zit de hond dan ook nog in zijn puberteit (dit is tussen de 6-12 maanden) wat het er niet makkelijker op maakt. Begin daarom op tijd.

Omdat er zoveel verschillende vachtsoorten zijn vertel ik u graag persoonlijk welke vachtverzorging voor uw hond het beste is.

Bekijk foto's Contact